Pyssel och Tassel

Hei! (bra rubrik jag kom på haha..) Helg IGEN. Tiden går så himla snabbt! fast trots den gör det så känns det som vi varit här mycket längre än tre veckor. Denna veckan har nog gått så fort för vi har inte haft så mkt skola, Trolle har varit sjuk, så har vi haft brandövning och lite sånt. Även fast det har varit skönt att vara ledig så är det faktiskt lite tråkigt, jag är ju ändå här för att lära mig, önska bara jag var lite mer morgonpigg!
 
Haft finska lektion för första gången denna veckan och jag kan ju bara säga att ingen kan förvänta sig att jag kommer kunna komma mer än några ord när jag kommer hem, till och med trolle sa att vi antagligen inte kommer lära oss så mkt haha, men kan ju vara bra nu när jag är här iaf då jag säkert kommer glömma allt när jag kommer hem, så har det alltid varit för mig med språk, jag har lätt att lära mig men sen glömmer jag bort det lika snabbt. De orden som har fastnat har vi lärt oss av våra finska kompisar som exempel megapussi (vet inte hur det stavas) som betyder stor påse hihi. Och kuka som var vem tror jag hehe. Fluimmigt språk det här!
 
Idag har vi pratat lite om hundutställningens historia och hur hundar avlats fram för deras utseende enbart för att kunna få höga poäng i sådana tävlingar. Vi pratade även om hur många det är som tror att blandraser har mycket bättre hälsa eftersom man tror att man kan avla bort genetiska sjukdomar i en viss ras, men det är precis tvärtom. Nu säger jag inte att alla blandraser är sjuka eller dåliga på nått sätt (har ju en själv) utan hur arrogant människan kan vara!
Nästa helg ska vi ju besöka en hundutställning här i Borgå där vi ska välja en ras och göra en uppgift om den. Är lite osäker på vilken jag vill följa men det står mellan Schäffer, Amstaff eller Grand Danoir (hur det nu stavas) än så länge! Ska bli spännande har aldrig varit på en hundutställning innan.
 
Ikväll blir det nog filmkväll nere i vår "klubb" där det bland annat finns massa soffor, fåtöljer och sackosäker och en projektor med mega skärm, det är så mysigt här ibland hihi! Imorgon blir det nog utgång igen wiie.
 
Just nu håller jag på att sätta upp bilderna mamma och pappa skickat till mig (tack!) så rummet blir lite roligare än vita väggar överallt, har dessutom satt upp en tvättlina som jag också fick, duktig jag är! I onsdes städade jag hela internats övervåning själv eftersom vi var lediga och jag kände mig extra duktig, för skitigt var det haha!
 
och vet ni?? Jag, Jessika Eleonora Lönn, har JOGGAT för första gången på säkert flera år, eller åtmistonde sen jag sluta skolan. När vi hade vårt sportonsdag så joggade/pwade vi till sjön, simmade några längder (såå skönt) och sedan joggade jag nästan hela vägen hem! Jobbigt var det för kondisen är i botten men så himla skönt ska jag nog göra om för de har så mysiga stigar här! Efter det bastade vi och förfestade vi för att sedan ha en sjukt kul utgång! Dock fick jag jätte ont i huvudet i slutet så det var lite jobbigt men jag överlevde och efter mat och cola blev det bra!
 
Nu ska jag fixa klart, Bild på väggen kommer senare!
Pööööss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0