Let it snow..

Hejhopp!
Torsdag idag och imorgon i vi lediga. eller ja vi har nätstudiedag där vi fick en uppgift men den har jag redan gjort så det blir långhelg för mig wiie!
 
Annars då?
Jodå, livet flyter på MEN igår så kom det SNÖ för första gången, söade i sisådär 1 min så det la sig inte men fyyy va kallt här är nu. Och det är lite lustigt med tanke på att det bara var någon vecka sen här var 20+ grader. Jag som inte ens har vinterkläder med mig... Trodde inte det skulle bli så kallt, och än sålänge klarar jag mig men det är över en månad tills jag kommer hem så man vet aldrig vad vädret kommer att erbjuda, hoppas bara på att det håller sig över noll strecket och att det inte lägger sig massa snö, då ska jag nog klara mig.
 
Påtal om att åka hem så ska jag ju åka hem i samanband med praktik (första veckan i november), nu är det bara det lilla faktum att jag ännu inte fått någon praktikplats. Jag började söka direkt när jag visste vilka datum och till en början mejlade jag en åt gången men det var ingen som svarade vilket jag faktiskt tycker är lite respektlöst. Sedan mejlade jag flera åt gången och nu har jag mejlat vartenda veterinär och hunddagis inom en timmes avstånd från mig och jag kan säga att det blev ganska många, varav 5 har svarat att de har fullt och två som ska återkomma, vilket de inte har gjort ännu.. Blir riktigt frustrurad faktiskt... Så om någon känner någon som känner någon eller liknande som har ett yrke med djur och är villig att ta emot lilla mig som praktikant så uppskattar jag all hjälp jag kan få.
 
Idag på valpuppfostran fick jag också lära mig en grej vi nog har gjort lite fel med Sara. Att om man ska lära kommandot "stanna" så är det bästa att säga kommandot, gå iväg och sedan komma tillbaka till hunden och inte ropa in den. Annars lär den sig att den alltid ska komma och då också inte sitter lugnt och väntar utan ivrigt väntar på att man ska kalla in. Så mamma och pappa nu får ni träna Sara lite. Sedan även ett kommando som kan rädda liv är stanna alltså om hunden är påväg mot dig att den ska kunna stanna mitt i rörelsen, innan den hunnit fram till dig. Kan vara livsviktigt om hunden exempel springer efter dig över en trafikerad väg och du bara kan säga till den att stanna. Alltså en stor skillnad på stanna och vänta. Nu vill jag se en skolad hund när jag kommer hem ;).
 
Frågade även lite om råd med det här att hon hatar veterinärer och fick tipset att träna så mkt som möjligt hemma med en helt främmande person, gärna hundvan då förstås, som kan lyfta upp henne på ett bord, kolla lite i tänder och allmänt pilla på henne. Göra detta upprepade gånger och kankse även gå till veterinären ibland då det inte behövs och bara låta henne vara i den miljön. Träna gärna på detta med mutter och papi.
 
Påtal om praktik så fick jag ett svar just i denna sekund att jag gärna får praktisera på ett hunddagis i Varberg haha :) känns skönt! Ska nog vänta till måndag och svara dock då jag väntar svar från en djurklinik då!
 
Nu blev detta ett väldigt långt och bildlöst inlägg men några sådanna får man lov att ha med!
Puss på er

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0