Let it snow..

Hejhopp!
Torsdag idag och imorgon i vi lediga. eller ja vi har nätstudiedag där vi fick en uppgift men den har jag redan gjort så det blir långhelg för mig wiie!
 
Annars då?
Jodå, livet flyter på MEN igår så kom det SNÖ för första gången, söade i sisådär 1 min så det la sig inte men fyyy va kallt här är nu. Och det är lite lustigt med tanke på att det bara var någon vecka sen här var 20+ grader. Jag som inte ens har vinterkläder med mig... Trodde inte det skulle bli så kallt, och än sålänge klarar jag mig men det är över en månad tills jag kommer hem så man vet aldrig vad vädret kommer att erbjuda, hoppas bara på att det håller sig över noll strecket och att det inte lägger sig massa snö, då ska jag nog klara mig.
 
Påtal om att åka hem så ska jag ju åka hem i samanband med praktik (första veckan i november), nu är det bara det lilla faktum att jag ännu inte fått någon praktikplats. Jag började söka direkt när jag visste vilka datum och till en början mejlade jag en åt gången men det var ingen som svarade vilket jag faktiskt tycker är lite respektlöst. Sedan mejlade jag flera åt gången och nu har jag mejlat vartenda veterinär och hunddagis inom en timmes avstånd från mig och jag kan säga att det blev ganska många, varav 5 har svarat att de har fullt och två som ska återkomma, vilket de inte har gjort ännu.. Blir riktigt frustrurad faktiskt... Så om någon känner någon som känner någon eller liknande som har ett yrke med djur och är villig att ta emot lilla mig som praktikant så uppskattar jag all hjälp jag kan få.
 
Idag på valpuppfostran fick jag också lära mig en grej vi nog har gjort lite fel med Sara. Att om man ska lära kommandot "stanna" så är det bästa att säga kommandot, gå iväg och sedan komma tillbaka till hunden och inte ropa in den. Annars lär den sig att den alltid ska komma och då också inte sitter lugnt och väntar utan ivrigt väntar på att man ska kalla in. Så mamma och pappa nu får ni träna Sara lite. Sedan även ett kommando som kan rädda liv är stanna alltså om hunden är påväg mot dig att den ska kunna stanna mitt i rörelsen, innan den hunnit fram till dig. Kan vara livsviktigt om hunden exempel springer efter dig över en trafikerad väg och du bara kan säga till den att stanna. Alltså en stor skillnad på stanna och vänta. Nu vill jag se en skolad hund när jag kommer hem ;).
 
Frågade även lite om råd med det här att hon hatar veterinärer och fick tipset att träna så mkt som möjligt hemma med en helt främmande person, gärna hundvan då förstås, som kan lyfta upp henne på ett bord, kolla lite i tänder och allmänt pilla på henne. Göra detta upprepade gånger och kankse även gå till veterinären ibland då det inte behövs och bara låta henne vara i den miljön. Träna gärna på detta med mutter och papi.
 
Påtal om praktik så fick jag ett svar just i denna sekund att jag gärna får praktisera på ett hunddagis i Varberg haha :) känns skönt! Ska nog vänta till måndag och svara dock då jag väntar svar från en djurklinik då!
 
Nu blev detta ett väldigt långt och bildlöst inlägg men några sådanna får man lov att ha med!
Puss på er

Its Alive!

Ursäkta mig för dålig kontakt med omvärlden den senaste veckan men det är såhär att internet är kassare än per mobergs kockkarriär... Det har i princip varit nere sen i fredags, med bara några få minuter då det funkat igår och i söndags. Så jag varanar alla framtida elever som ska bo på internatet här, TA MED ER EN INTERNETSTICKA FÖR F*N! Annars får ni säga farväl till alla era nära och kära för ett års tid..
 
Såå vad har hänt då?
I helgen så åkte Johanna hem och Julia till helsingfors och lämnade stackars mig kvar här, men de få som var kvar (tror vi var 6 eller 7 kvar) hade det faktiskt trevligt utan internet. I fredags fick jag lära mig ett nytt spel av Maddix och Johanna2 som hette Skippo, liknar UNO lite men mycket roligare. Så där satt vi och drack lite vin och spelade ända fram till småtimmarna då spelet ännu inte var slut (tog oss hela helgen att spela färdigt) men självklart så van jag ju, hihi lär mig aldrig ett nytt spel om ni vill vinna själva ;) det förklarar väll pretty much min tur i kärlek också haha...
 
I Lördags då vi gick en hel dag utan en edaste sekund av internet bestämde vi oss för att göra en taco-kväll av det hela, mums vad jag älskar den personen som kom på tacos. Efterdet blev det filmtajm. Alive (en japansk skräckfilm) och Liar Liar för att avskräcka oss med lite skratt ist hehe.
 
Söndagen bestod inte av så värst mycket, gjorde en lyx frukost med bacon och ägg till mig själv och sen blev det rester av tacosen på kvällen. Ännu lite senare såg vi Lejonkungen eftersom Johanna2 ALDRIG hade sett det, hur kan man ha missat den?!?! På dagen när Julia kommit hem igen var vi ute och powerwalkade, det var riktigt uppfriskande och vi satte som mål att vi ska jogga en hel runda innan året här är slut, får väll se hur det går med tanke på att det helt plötsligt nästan har blivit nollgradigt, i september...
Så det blev en väldigt trevlig helg trots att mina vapendragare försvan, skönt att ta det lite lugnt med och inte bara supa hehe!
 
Juuuustde, i Fredags var vi även på en utställning  som heter Eureka där det bland annat hade "Body World" där de hade ställt ut riktiga organ!! Så där låg ett hjärta där och lite bindvävnad där osv. Fick även se en lunga och andra kropsdelar (ben där blodcirkulationen dött bland annat) på en man som rökt hela sitt liv och det var ingen vacker syn så jag ber er alla mina rökande vänner, även ni som tror ni bara "feströker", sluta nu på en gång annars får jag dra med er till utställningen!
 
Igår fick även jag och Johanna följa med på hundkonsulternas agilityträning och trots den bitande kylan och att jag inte lunde könna någon kroppsdel när jag kom hem så var det väldigt kul att kolla på, fick ju även kolla på de som inte hade gjort agility innan hur man börjar och så och eftersom jag vill börja med det på Sara var det givande! Fick prova själv att styra med en van hund och det var inte så svårt han bara sprang med där jag gick och gjorde allt själv utan att jag behövde säga nått , haha lilla farfar nicke det ;)
 
Nu ska jag försvinna och städa eftersom det är min grupps städdag idag!
Sååå vi ses!

update

Hej främlingar.
Oj här går det snabbt. En vecka sen jag bloggade känns inte så.
 
Det går fortfarande bra och dagarna går fortfarande superfort men saknade efter Sara börjar bli alldeles för stor. Speciellt när man dagligen ser all den kärlek som sprudlas mellan hundarna här och dess ägare, får mig bara att vilja åka hem och kidnappa Sara och gömma henne här. Så orättvist att vi inte får ha våra djur här tycker jag, vad gör någon mer hund för skillnad? Inte särskilt mycket när det redan är så många här..
 
Min älskade fina underbara Sara, aldrig hade jag trott att våran vänskap skulle bli såhär fin när jag först besökte SOS, inte trodde jag ens att jag skulle komma hem med en hund, som dessutom är så underbar som du är. Jag önskar och hoppas du förstår hur mycket du betyder för mig och att jag aldrig skulle svika dig så som du antagligen tidigare blivit sviken.
 
jag älskar dig <3
 
Förutom det saknar jag min mupp Kimpa förstås. Har fått helt underbara vänner här som jag hoppas hålla kontakten med för all framtid, men ingen kan någonsin ersätta dig!

och förutom all saknad som pågår här så lever jag livet. Pluggar något jag verkligen gillar och VILL vilket nog aldrig har hänt haha. Lever internatlivet för fullt för första gången och jag love it! Förutom vissa saker som man stör sig på då men det finns det överallt så att. Fest på veckodagar, långa mysiga filmkvällar och bara massa skratt av underbara människor! Vi har börjat komma igång mycket med plugget nu så jag har faktiskt varit duktig och skrivit en sammanfattning i allt vi haft i anatomin änsålänge, vilket är det svåraste ämnet just nu eftersom allt är nytt.
Jag har möblerat om mitt rum, satt ihop sängarna så jag fått en dubbelsäng wooo, och satt upp maaaassa fina bilder, framförallt på Sara!
 
Hundutställningen var förresten intressant att gå på! Sådana människor kan ju vara lite... speciella. Följde Grand Danoisen och har till hundra procent bestämt mig för att Sara ska få sig en väldigt stor kompis i framtiden!
Vilket majestätiskt djur!
Justeja, det blev utgång i onsdes förresten och det var ju bara hur kul som helst. Man fick ha på sig allt annat än kläder så några tjejer hjälpte mig att göra en frans-tidningsklänning, hur fränt som helst! Synd bara att den gick sönder efter halva natten men smart som man är hade jag extra kläder i fickan ;). Vissa gjorde supersnygga klänningar av sopsäckar, andra tidningar som jag och johanna sydde sin egen lilla outfit, med benämning på lilla ;) hihi väldigt ambitiöst dock!
 
Fantastisk kvalite!
Min Läskiga brud
 
Ikväll ska vi kolla på snowdogs eller hachiko, älskar båda två så kanske blir båda! Vi har kollat på hela paranormal activity serien nu så ska bli skönt med något lättsamt hehe.
 
 
 
 

9-11

tjenixen!
11 september idag, kusligt, tänk så störtar det ner ett plan på internatet eller någon blir skjuten påväg till stan. Tycker inte om det här datumet...
 
Idag är det iaf onsdag vilket betyder att nu har ytterligare mer än en halv vecka kvar, bara dryga sju veckor kvar tills jag kommer hem på praktik! På tal om det blir jag lite irriterad, jag började söka praktikplats ända sen jag fick veta datumet men det är ju inte en jävel som svarar på mina mejl, och inte kan jag ringa heller eftersom det kostar en halv förmögenhet. Får väll praktisera som hundvakt hemma hos mig själv snart...
 
Jaja veckan har väll sett ungefär ut som förra veckan, vi har haft djurskötsel idag för första gången och verkar som ett intressant ämne, ska lära oss om vad för foder som är bäst för varje djurart och hur man bäst sköter om å lite sånt så ska bli kul och se om jag gör rätt med mina djur där hemma! Speciellt foderfrågan är jag intresserad av eftersom jag funderat och kollat upp BARF (biologisk anpassad rå föda) lite nu på senaste tiden och är lite sugen på att börja använda mig av det till Sara när jag börjar tjäna egna pengar och fått den kunskapen som krävs.
Idag har vi även valt elevkår, där vi först skulle välja två representanter från klassen och duktiga som vi är anmälde jag och Julia oss själva till det, sedan idag var det möte med hela skolan och efter det med de som valts att sita i styrelsen där vi bestämde lite titlar på vissa, jag anmälde mig till att vara sekreterare så det blev jag också! Vi ska fixa olika skolfester, aktiviteter och massa sånt och det tycker jag är jättekul haha.
 
Ikv är det även sport-onsdag och vet ni vad det är dags för då? Skratt-yoga haha! Ska bli spännande att prova på och se vad detta är för något skojsigt. Fick även flera bilder att sätta upp på bilden idag, plus ett till lakan så jag kan använda båda sängarna, en sax, tvättpåse för bh och massa tablettaskar mums tack mamma och pappa :-D! Efter det är det några som ska ut, det är studentfest på Amarillo där man inte får ha på sig kläder haha så man får hitta vad som helst utom kläder att ta på sig, men får se om jag hänger på, är trött och vi har finska klockan nio imorgon.. Måste dock säga att flickorna har varit väldigt kreativa i sitt klädskapande från allt till soppåsar aluminium till garn!
 
nu är min vägg inte lika vit och tråkig längre!
 
Är typ helt pank nu, men har iaf handlat massa mat som jag kan använda mig av nu i förhoppningsvis två veckor! I söndags gjorde jag riktig mat för engångs skull, Taco och mozzarella gratinerade nachos med creme fraishe och tacosås, åh vad jag är duktig ibland hihi! (ni hade förstått om ni sett vårt kök, det är varför man äter färdigmat)
Muuuums!
Nu tjatatr Julia att vi ska äta så vi ses!
 
 

Pyssel och Tassel

Hei! (bra rubrik jag kom på haha..) Helg IGEN. Tiden går så himla snabbt! fast trots den gör det så känns det som vi varit här mycket längre än tre veckor. Denna veckan har nog gått så fort för vi har inte haft så mkt skola, Trolle har varit sjuk, så har vi haft brandövning och lite sånt. Även fast det har varit skönt att vara ledig så är det faktiskt lite tråkigt, jag är ju ändå här för att lära mig, önska bara jag var lite mer morgonpigg!
 
Haft finska lektion för första gången denna veckan och jag kan ju bara säga att ingen kan förvänta sig att jag kommer kunna komma mer än några ord när jag kommer hem, till och med trolle sa att vi antagligen inte kommer lära oss så mkt haha, men kan ju vara bra nu när jag är här iaf då jag säkert kommer glömma allt när jag kommer hem, så har det alltid varit för mig med språk, jag har lätt att lära mig men sen glömmer jag bort det lika snabbt. De orden som har fastnat har vi lärt oss av våra finska kompisar som exempel megapussi (vet inte hur det stavas) som betyder stor påse hihi. Och kuka som var vem tror jag hehe. Fluimmigt språk det här!
 
Idag har vi pratat lite om hundutställningens historia och hur hundar avlats fram för deras utseende enbart för att kunna få höga poäng i sådana tävlingar. Vi pratade även om hur många det är som tror att blandraser har mycket bättre hälsa eftersom man tror att man kan avla bort genetiska sjukdomar i en viss ras, men det är precis tvärtom. Nu säger jag inte att alla blandraser är sjuka eller dåliga på nått sätt (har ju en själv) utan hur arrogant människan kan vara!
Nästa helg ska vi ju besöka en hundutställning här i Borgå där vi ska välja en ras och göra en uppgift om den. Är lite osäker på vilken jag vill följa men det står mellan Schäffer, Amstaff eller Grand Danoir (hur det nu stavas) än så länge! Ska bli spännande har aldrig varit på en hundutställning innan.
 
Ikväll blir det nog filmkväll nere i vår "klubb" där det bland annat finns massa soffor, fåtöljer och sackosäker och en projektor med mega skärm, det är så mysigt här ibland hihi! Imorgon blir det nog utgång igen wiie.
 
Just nu håller jag på att sätta upp bilderna mamma och pappa skickat till mig (tack!) så rummet blir lite roligare än vita väggar överallt, har dessutom satt upp en tvättlina som jag också fick, duktig jag är! I onsdes städade jag hela internats övervåning själv eftersom vi var lediga och jag kände mig extra duktig, för skitigt var det haha!
 
och vet ni?? Jag, Jessika Eleonora Lönn, har JOGGAT för första gången på säkert flera år, eller åtmistonde sen jag sluta skolan. När vi hade vårt sportonsdag så joggade/pwade vi till sjön, simmade några längder (såå skönt) och sedan joggade jag nästan hela vägen hem! Jobbigt var det för kondisen är i botten men så himla skönt ska jag nog göra om för de har så mysiga stigar här! Efter det bastade vi och förfestade vi för att sedan ha en sjukt kul utgång! Dock fick jag jätte ont i huvudet i slutet så det var lite jobbigt men jag överlevde och efter mat och cola blev det bra!
 
Nu ska jag fixa klart, Bild på väggen kommer senare!
Pööööss

Sep. 03, 2013

Moi Moi!
Mitt tredje försök att blogga från mobilen sen jag kom hit får se om det går den här gången

Det är redan onsdag imorgon gud va dagarna gått fort! Och imorgon är vi lediga woo! Då ser schemat ut såhär: städa, handla, simma med "sportklubben" vi skapat, basta och sen antagligen utgång!
Idag har vi också bastat ett gäng, börjar bli riktigt finsk nu, tycker ni inte? Jag som hatade basta förut nu sitter jag på översta hyllan emellanåt och tycker till och med det är skönt, det känns så underbart efteråt man känner sig så avslappnad. Sedan har vi haft kortspel och gissa vem som vann? ;) jag såklart!

Mysig dag helt enkelt!

Kärleksbild på det! Aaaw

https://cdn2.cdnme.se/1048128/6-3/pic_52264161ddf2b30e47163920.jpg" class="image">


Helgen

Helgen har sett ut som såhär:
Studiebesök, mat, förfest, blåbärsshot, utgång, dans, dans, dans,  mat, sova, mat, slappa, äta ute (igen, kommer bli ruinerad..), filmmys, godis, försöka att sova, mat, köpa godis, idol, mat, och nu snart mat igen. Undrar hur mycket jag äter här egentligen kommer gå upp 100kg haha.
 
Igår var det bröllop här på skolan + nått finskt band som spela på andra sidan sjön så att sova var det inte tal om, herregud vilket liv det var och det är inte direkt o-lyhört här men fick väll sova runt tre tiden i alla fall.
 
Lite bilder på det sedan blir det mat hehehe, tur jag hittat ett till matvrak här, inga namn nämnda ;)
 
 
 
 Bra kvalle på det där ja, man kan inte vara bäst på allt! 

RSS 2.0