Twisted Plot

Som de som känner mig vet är jag ganska filmintresserad. Inte på en proffsnivå direkt, jag gillar att kolla på filmer helt enkelt, gamla som nya och dömer inte bara de efter handling utan i sin helhet, många av mina favoritfilmer är det inte ens så många av mina nära som sett förutom typ forrest gump (kärlek till den filmen ännu en gång!) och om ni som läser min blogg och fortfarande inte sett den så har jag inget mer att komma med utom att ni missar något fantastiskt.
 
Jag tänkte hursomhelst dela med mig av en genre många inte har hört talas om och där många av filmerna jag sett ligger högt på min lista och har därför blivit min favoritgenre. Så kallade "Twisted Plot-filmer" där det först verkar som en helt normal film där man fattar mindre och mindre men där tillslut alla pusselbitar ramlar ner. För att nämna några så ni förstår så är exempelvis Shutter Island och Fight Club enastående exempel, och mycket bra! Fight Club var den filmen som lite startade denna genren tillsammans med Sjätte Sinnet som också är är jättebra film! Igår såg jag en som hette Basic och var också bra, inte i närheten i klass av de ovanstående men den dög helt enkelt och var väldigt spännande!
Här är några fler filmer som jag sett och tycker var väldigt bra:
Donnie Darko
Memento
The Machinist
Number 23 (Jim Carrey i en Thriller wooa!)
Vanilla Sky
The Butterfly Effect
 
Finns massa fler inom den genre och --->här<--- är en sida där folk tipsar om filmer inom den genren och det finns maaaaaaaassor bra tips så det är bara att börja bädda ner sig i soffan, själv håller jag på att beta av de en efter en!
 
Nu ska jag kolla på något heeeeeeeeeeeelt annat, love actually ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0